top of page
Yazarın fotoğrafıYASEMİN ÇİÇEK AKÇA

KOZMİK ENERJİ HATLARI Çakraların kronik hastalıklarla ilişkisi


Vücudumuzda yedi enerji merkezi olan çakralar olarak geçen enerji hatları HOLİSİTİK DENGELENMEDE önemli rol oynar.

Bunu bir örnek ile açıklamak istersek;Yumurtalık kisti veya kanseri vakası ile gelmiş bir bayanın,ön değerlendirmesi yapılırken çakrasal ilişkileri göz önüne alınır.

Yumurtalık kisti veya kanseri Sacral Çakra Merkezli bir Kronik Hastalıktır.Endorfin Hormonunun yetersiz ve dengesiz salınımından kaynaklı bir hastalıktır.

Şimdi bunu bir değerlendirelim.Sacral çakra konuları neydi?Üreme, yaratma ,para, kendini ifade etme, doğma ve doğurma, …

Endorfin Hormonu yeterince salgılanmadığında bütün çakralar kendi alanında ve konusunda alarma geçer, çakrasal beslenme ihtiyacı ortaya çıkar.

Hem kendi hem de etrafındaki çakra ile dengelenmek ve vücudun endorfin ihtiyacını karşılayacak beslenmeye(çakrasal beslenmeye) yönelerek tedbirler alır.

Kök çakra, bir binanın temeli gibi çakralarında temelini oluşturur.

Kök çakra en temel ihtiyaçlar ve ilkel dürtülerdir,bu yüzden de serotoninden zengin beslenme ihtiyacı mutlaka karşılanmalıdır.

Serotonin; insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir hormondur. Bu nedenle mutluluk hormonu olarak bilinir. Eksikliğinde depresif, yorgun, sıkılgan bir ruh hali görülür.

Serotonin hormonunun %80 i bağırsaklardan salgılanır yani kök çakradan ve burada meydana gelecek tüm sıkıntılar yani bağırsaklarda meydana gelecek tüm sıkıntılar otomatİk olarak kök çakrayı ve diğer tüm çakralarla bağlantılı olarak ve serotonin salgısını ve ihtiyacını etkileyecektir.

Her çakranın kendi özelliğine bağlı olarak ihtiyaçları ve beslenmesi vardır.

Mesela Kök çakra temel tüm ihtiyaçlarının ,aidiyet duygusunun karşılanmasını ister ve bunun için herşeyi gözü kara yapar.Burada meydana gelen bu beslenme ihtiyacı binanın diğer birimleri gibi diğer çakralarada ‘BESLEN ve Mutlu Ol’ sinyali gönderir.

Sacral çakra (cinsel çakra) bunu cinsellik,doğurmak,yaratma,para,üretim olarak.zaaflar olarak ortaya koyarken,sacral çakra bilincinde olanlar da bu konulara yönelir…

Mide Çakra(Solar Plexus) ise daha çok yemek yemeye ,fiziksel beslenmeye veya tamamen iş hayatına yönelir ,bu ihtiyacını karşılamaya ve mutlu olmaya çalışır.

Kalp Çakra seviyesinde olanlar ise sevgiye aşka yönelir,sevgi’den aşk’dan beslenerek serotonin ihtiyacını karşılamaya çalışır.

Boğaz Çakrasında olan kişiler ise sürekli iletişim kurarak,konuşarak, kendini ifade etmeye çalışarak ,kariyer yapmaya çalışarak ve yine fiziksel beslenerek mutlu olmaya çalışır.

3. göz ve Tepe çakra noktası ise maneviyat ve ruhsallıkla beslenerek bu ihtiyaçlarını giderirler.

Yani Kök çakrada meydana gelen bir beslenme sorunu tüm çakraların kendi özellikleri doğrultusunda kişiyi bulunduğu çakra algısına göre beslenmeye yöneltir.

Eğer kişi bu noktada yapması gereken çakrasal beslenmeyi yapamaz yanlış beslenir ise örneğin sacral çakrayı beslemesi gereken bir kişi mide çakrasını besleyecek davranış ve seçimlerde bulunursa ,beslemesi gereken çakra beslenemediği için hastalıklar meydana gelmeye başlar…

Yani hastalıkları doğru yerde aramak ve doğru çakrayı beslemek bir çok Kronik Hastalıktan Kurtulmak İçin Çözümdür.

İşte HOLİSİTK BESLENME bu anlama gelir.


SEROTONİN; Triptofan aminoasitinden sentezlenir.

Arı sütü+Polen En doğal TRİPTOFAN KAYNAĞIDIR yani SEROTONİN KAYNAĞI olarak kök çakranızı besleyebilir mutluğunuzu artırabilirsiniz.


Perihan ÇİÇEK & Yasemin ÇİÇEK AKÇA


62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Aşı olmalıyız

Komplo teorileri negatif kaynaklıdır. Dünya hasta ve müdehale şart..! Aşı ol ve seyrelt kendini!

Toksik Beslen-ME!

Ehillik,belli bir alanda ustalık, yeterliktir.Her meslekte,işte liyakat şartı aranması gerekir.Bu şu demek değildir; diploması olan...

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page